Ajurveeda

Ajurveeda

Ajurveeda on traditsiooniline India filosoofia, mis propageerib teadlikku eluviisi ja holistilist lähenemist, mis on hingelise tasakaalu võtmeks.
Ajurveeda tugineb 3000-aastasele kogemusele, mis peab paika ka meie tänapäevases maailmas. YOGI TEA® põhineb iidsetel Ajurveeda traditsioonidel ja arvestab tänapäeva inimeste vajadusi ja hingelist heaolu.
Ajurveeda on:
Rakendustarkus – Ajurveeda tähendab “Elu (Ayur) tarkust (Veda)”, teadmist kuidas elada hingelises tasakaalus ja heaolus.
Iidne– kõige varasemad kirjalikud allikas on aastast 1500 eKr.
Universaalne – teadmisi inimese loomusest nähakse kui kõikide rahvaste ja kulturide ühisosa.
Praktiline – rahulolu tuleb elustiili praktilisest ja aktiivsest transformatsioonist
Holistiline – põhineb uskumusel, et inimese vaim ja hing on osa ühtsest tervikust.
Tasakaal – väidab, et kõik põhineb inimese hingelisel tasakaalul.


Individuaalne – iga inimest nähakse unikaalsena ning teda nõustatakse vastavalt tema isiklikule taustale ja kehaehitusele.
Preventatiivne – näitab, kuidas on võimalik säilitada hingelist tasakaalu pikas perspektiivis.
Empiiriline – kõik retseprid ja soovitused põhinevad tuhandetel mineviku näidetel.
Laiahaardeline– lisaks üle 5000 ürdi ja vürtsi kasutusele hõlmab Ajurveeda ka joogat, meditatsiooni, hüdroteraapiat, massaaži, astroloogiat, kirurgiat ning samuti vääriskive, metalle, muusikat ja tantsu. Suur osa sellest keskendub teadmistele tasakaalus toitumisest, millel on Ajurveeda õpetuses väga tähtis osa.
Õlid, mis on kasutusel YOGI TEA® Meeltele teedes:
ehedad – sisaldavad ainult nimetatud taimede õlisid.
puhtad – ei sisalda sünteetilisi lisandeid.
originaalsed – ei ole lahjendatud teiste õlidega.
Eeterlikud õlid kannavad endas taime olemust, mis väljendub vedelikuna. Neid toodavad ja säilitavad erinevad taime osad nagu näiteks õied ja lehed, aga ka koor, juured ja vaik. Eemaldamine toimub ettevaatliku pressimise näol. Tänu kõrgele konsentratsioonile on eeterlikud õlid eriliselt aromaatsed ja väärtuslikud.